Giro d’Italia 2016 start in Nederland

De Giro d’Italia start in 2016 in Nederland. Cees Priem, voormalig wielrenner en ploegleider heeft namens Libéma Profcycling een overeenkomst gesloten met de organisator van de Giro. In welke stad de eerste rit plaatsvindt, is nog niet bekend (update: Apeldoorn, op 6 mei). In 2002 startte de ronde van Italië in Groningen en in 2010 in Amsterdam.

Dit jaar begon de Giro in het Noord-Ierse Belfast en deed ook de Ierse hoofdstad Dublin aan. Cees Priem was eerder ook al succesvol met het binnenhalen van grote wielerwedstrijden: het WK Baanwielrennen in 2011 en het EK Baanwielrennen in 2011 en 2013. In 2015 begint de Tour de France in Utrecht met een tijdrit door de Domstad. De tweede dag eindigt de eerste etappe op de Neeltje Jans in Zeeland. De Grand Départ van de Ronde van Frankrijk was in 2010 in Rotterdam. In 2009 begon de Spaanse Vuelta in Drenthe.

Lees ook:Tour de France 2015 start definitief in Utrecht
Lees ook:Giro d’Italia 2016 start in Apeldoorn
Lees ook:Tweede etappe Giro d’Italia naar Utrecht
Lees ook:Tour de France start in 2010 in Nederland
Lees ook:Omnisport Apeldoorn hunkert naar start Giro d’Italia

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>