World Ports Classic 2014

Zaterdag 24 en zondag 25 mei vindt de derde editie plaats van de World Ports Classic, een wielerwedstrijd van Rotterdam naar Antwerpen en terug. Achttien wielerploegen leggen een parcours af van in totaal 354 kilometer, verdeeld in twee etappen. De start is zaterdag om 11.25 uur op de Rotterdamse Veerlaan. De heenweg loopt via Hellevoetsluis, Goedereede, Port Zeelande, de Neeltje Jans, Middelburg, Goes en Hoogerheide.

De terugtocht start zondag om 11.55 uur. Terug gaat de route door Baarle Nassau, Breda, Moerdijk en Numansdorp. De wedstrijd promoot zichzelf als ‘de Koers van de Wind’: op het vlakke parcours van de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden heeft de wind vrij spel. Na de geslaagde Grand Départ van de Tour de France in 2010 in Rotterdam besloot de organisatie van de Tour een sprinterkoers tussenRotterdam en Antwerpen te organiseren. De provincie Zeeland is in de race voor een aandeel in de Tour de France 2015, die van start zal gaan in Utrecht. Er wordt zelfs gefluisterd over een finish op de Neeltje Jans.

Zie ook: Alpentocht over Alpe d’Huez

Lees ook:Tour de France eerste etappe Rotterdam naar Brussel
Lees ook:Giro d’Italia 2016 start in Nederland
Lees ook:Grand Départ Rotterdam start met tourtocht
Lees ook:Grand Départ Tour de France in Utrecht
Lees ook:Nederland komend jaar wielerkoers rijker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>