Rode Kruis Bloesemtocht 2014

Zaterdag 12 april vindt in de Betuwe voor de 22e keer de Nationale Rode Kruis Rode Kruis Bloesemtocht plaats (2015: klik hier), een eendaagse wandeltocht door de mooiste delen van de Betuwe met acht wandelafstanden, van 8 tot 40 kilometer. Een aantal afstanden zijn ook toegankelijk voor nordic walkers. Doel is om geld in te zamelen voor het Rode Kruis, om hulp te bieden aan de sociaal zwakkeren.

Door het fraaie weer van de laatste weken staan de fruitbomen in volle bloei. Alle routes leiden over dijken, door uiterwaarden, dwars door boomgaarden en over privé-terreinen die normaal gesloten zijn. Over de rivier de Linge zijn op meerdere plekken tijdelijke bruggen geslagen. Er zijn veel horecagelegenheden langs de route en op de start- en finishlocatie, het veilingterrein van Koninklijke Fruitmasters in Geldermalsen, in de buurt van het NS-station.

Op veel plaatsen zorgen harmonieorkesten, popgroepen en dweilorkesten voor muzikaal vertier. Op alle grote posten zijn sanitaire voorzieningen en staat hulpverlening paraat, bijvoorbeeld om blaren te verzorgen. Er is geen limiet aan het aantal deelnemers. Door werkzaamheden rijden er geen treinen van en naar Den Bosch, maar NS-bussen.

Zie ook: IVN presenteert Pretpak De Vroege Vogel

Lees ook:Nationale Rode Kruis Bloesemtocht 2015
Lees ook:Rode Kruis Bloesemtocht door de Betuwe
Lees ook:Zaterdag 16 april: Rode Kruis Bloesemtocht door de Betuwe
Lees ook:Zaterdag 22 april: Rode Kruis Bloesemtocht door de Betuwe
Lees ook:Nationale Rode Kruis Bloesemtocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>