Nationale Rode Kruis Bloesemtocht

Zaterdag 20 april 2013 vindt in de Betuwe voor de 21e keer de Nationale Rode Kruis Rode Kruis Bloesemtocht plaats, de grootste eendaagse wandeltocht van Nederland (2015: klik hier). Doel is om geld in te zamelen voor het Rode Kruis, dit jaar voor bijzondere vakanties voor mensen die in een sociaal isolement leven, zware zorg hebben of die moeten verlenen. De wandeltocht voert vanuit Geldermalsen door de mooiste delen van de Betuwe, langs de bloeiende fruitbomen. De Landmacht bouwt een aantal bruggen over de Linge: zo komen wandelaars op plaatsen en particuliere terreinen die normaal gesloten zijn.

Er zijn vier wandelafstanden (8, 15, 25 en 40 km) naar het westen en vier afstanden voor wandelaars en Nordic walkers (11, 16, 20 en 30 km) naar het oosten. Start en finish zijn op het veilingterrein van Koninklijke Fruitmasters, dat grenst aan het NS-station Geldermalsen. Langs de route zijn rustposten, hulpposten (Kievit, Veerdam, De Jong en Van de Water), horecagelegenheden en poppodia. Daarnaast zorgen dj’s, harmonieorkesten en koren voor muzikaal vertier. Deelname wordt beloond met een medaille. Inschrijven: zie website. De Bloesemtocht kent geen limiet aan het aantal deelnemers. De NS zet extra lange treinen in.

Lees ook:Rode Kruis Bloesemtocht 2012
Lees ook:Rode Kruis Bloesemtocht 2011
Lees ook:Rode Kruis Bloesemtocht door de Betuwe
Lees ook:Rode Kruis Bloesemtocht door de Betuwe
Lees ook:Bloesemtocht door de Betuwe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>