Amstel Gold Race 2013

Zondag 14 april 2013 beleeft Zuid-Limburg de 48e editie van de Amstel Gold Race, dé wielerklassieker van Nederland (2014: klik hier). De wedstrijd start op de Grote markt in Maastricht en eindigt in Valkenburg. De dag ervoor vindt de toerversie plaats (2014 toerversie: klik hier). De finish is 1,8 kilometer voorbij de top van de Cauberg, op precies dezelfde plek als waar het WK wielrennen 2012 eindigde. Verder moeten de renners in de slotfase de berg een keer extra bedwingen.

De race maakt deel uit van de UCI Worldtour. Na de ploegenpresentatie klinkt om 10.15 uur het startschot in Maastricht. De tocht eindigt rond 16.45 uur op de Cauberg. Het populaire wielerevenement trekt ieder jaar zo’n 300.000 toeschouwers langs de hele route en dat zal dit eerste mooie lenteweekend van het jaar niet anders zijn. Zuid Limburg is één van de weinige heuvellandschappen in Nederland waarop een grote wielerwegwedstrijd kan worden verreden. De route slingert door het landschap en met tientallen kleine klimmetjes. Het ingewikkelde parcours en de finish op de korte maar steile klim net buiten Valkenburg zorgen voor de nodige sensatie. Biermerk Amstel is de oudste wielersponsor van ons land; al in 1947 prijkte de naam ‘Amstel’ op shirtjes van wielrenners tijdens de Zes Provinciënrit, een wielertweedaagse en voorloper van de Ronde van Nederland (vanaf 1948) van Maastricht via Amsterdam naar Heerlen. In 1966 vond de eerste Amstel Gold Race plaats.

Lees ook:Amstel Gold Race 2012
Lees ook:Amstel Gold Race 2011
Lees ook:Amstel Gold Race 2014
Lees ook:Amstel Gold Race 2010
Lees ook:Amstel Gold Race 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>