Pas op met de zon op eerste warme lenteweekend

Komend weekend stijgen de temperaturen en is er eindelijk sprake van lente (2015: klik hier). Zondag kan het kwik op lopen tot 21 graden. Omdat de meeste mensen deze lange winter weinig zon hebben gezien, is het oppassen geblazen. Daarvoor waarschuwt KWF Kankerbestrijding: vooral mensen met een lichte huid moeten zich goed insmeren. Teveel zon kan huidkanker veroorzaken.

De afgelopen jaren is het aantal mensen met huidkanker toegenomen van ongeveer 15.000 tot 40.000. De stijging heeft te maken met de toegenomen populariteit van zonnebaden en zonvakanties sinds de jaren 70, aldus KWF. De kracht van de zon is dit weekend nog niet zo sterk: tussen de 3 en de 4. Toch raadt KFW iedereen aan goed op te letten dat ze niet verbranden. En natuurlijk ‘ ook gewoon genieten van de zon.’

Lees ook:Museumbezoek blijft het goed doen
Lees ook:VVD wil subsidie aan KNMI stoppen
Lees ook:Groei bioscoopbezoek in 2015 bewijst kracht bioscoopbeleving
Lees ook:Week van de Teek 2016: door zachte winter meer teken verwacht
Lees ook:Wat is zonkracht eigenlijk?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>