Kletsnatte start Vierdaagse Nijmegen

Vannacht om 04.00 uur begonnen de eerste wandelaars in de stromende regen aan de 96e Vierdaagse van Nijmegen, nadat de burgemeester samen met de marleider het startschot had gegeven. De eerste deelnemers begonnen aan de afstand van 50 kilometer. Andere afstanden die worden gelopen, zijn 30 en 40 kilometer. Traditiegetrouw werden ze uitgezwaaid door honderden feestgangers die van de Vierdaagsefeesten kwamen. Vanwege de regen kwamen de deelnemers in poncho’s aan de start. Een aantal deelnemers heeft bij voorbaat afgehaakt: van de 45.000 startbewijzen zijn er 41.472 afgehaald, minder dan vorig jaar.

 

Aan de Vierdaagse mogen maximaal 45.000 deelnemers meedoen; dit jaar moest worden geloot voor de inschrijving. Meestal komen er een paar duizend hun bewijs uiteindelijk niet ophalen. De marsleiding denkt dat het dit keer vooral te maken heeft met het slechte weer. Overigens hield het kort na het startsein al op met regenen. Hoosbuien kunnen de hele week roet in het eten gooien, al zal dat de deelnemers die wél aan de start verschenen, niet deren.

Lees ook:61e Vierdaagse van Apeldoorn
Lees ook:Vierdaagse Nijmegen en de tropische hitte
Lees ook:Vierdaagse van Apeldoorn 2013
Lees ook:Vierdaagse Apeldoorn 2011
Lees ook:Eerste dag Vierdaagse – Waal in Vlammen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>