Huldiging Ajax bij Amsterdam ArenA

Ajax is voor het tweede jaar op rij landskampioen: met de 31e landstitel op zak blijft de Amsterdmse voetbalclub recordhouder van Nederland. In de ArenA werd zonder al te veel moeite VVV uit Venlo verslagen: Ajax heeft nog één wedstrijd te gaan, maar kan niet meer door andere clubs worden ingehaald. De officiële huldiging is donderdag 3 mei op het ‘ArenAPark’;  een braakliggend terrein naast de Amsterdam ArenA dat met wat graszonden tot ‘park’ is gepromoveerd.

 

Nadat de huldiging vorig jaar op het Museumplein een puinhoop werd met veel schade en tientallen gewonden, besloot de burgemeester dat de supporters dit keer buiten de binnenstad moeten feesten. Woensdagavond vierden duizenden fans na het halen van de kampioensschaal uitbundig feest op het Leidseplein en het Museumplein, maar rond half één was het rustig in de binnenstad. Donderdag verwacht de gemeente 60.000 tot 80.000 fans op het terrein naast de ArenA. Supporters zijn welkom vanaf 17.00 uur. Het programma begint met muziek, maar de gemeente wil nog niet zeggen wie er komen optreden. Om 19.00 uur begint de échte huldiging van de voetballers en de begeleidende staf. Burgemeester Eberhard van der Laan komt om de winnaars te bedanken. Het programma is om 21.30 uur afgelopen. AT5 en RTV Noord-Holland doen rechtstreeks verslag.

Lees ook:Ajax: Europa League Finale live op Museumplein te volgen
Lees ook:Kampioensfeest Amsterdam – als Ajax wint
Lees ook:Huldiging Ajax eindigt in opgefokte sfeer
Lees ook:Zondag is het ‘voetbal D-Day’: wie wordt landskampioen, Ajax of Feyenoord?
Lees ook:Amsterdam snakte ernaar – Ajax landskampioen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>