Zondag is het ‘voetbal D-Day’: wie wordt landskampioen, Ajax of Feyenoord?

Zondag 14 mei is de mega spannende ontknoping van de eredivisie: wie wordt landskampioen, Ajax of Feyenoord? Als Feyenoord wint van Heracles (in de Kuip), gaan de Rotterdammers er met de titel vandoor, als Feyenoord verliest en Ajax wint tegen Willem II (in Tilburg), is het feest in Amsterdam. Als beide ploegen verliezen, gaat de kampioensschaal alsnog naar Rotterdam. Beide steden bereiden zich alvast voor op een feestje.

Als Feyenoord wint, vindt die maandag op de Coolsingel plaats. In de havenstad is 14 en 15 mei een beperkt alcoholverbod van kracht: winkels in de binnenstad mogen geen alcohol verkopen. Als er geen huldiging is, geldt het verbod maandag niet. Mocht Ajax alsnog winnen, dan lijkt een huldiging  naast de Amsterdam ArenA plaats te vinden. Als Ajax op 24 mei ook nog winnaar van de Europa League weet te worden, komt er waarschijnlijk een huldiging op het Museumplein, waar de finale tegen Manchester United op een groot buitenscherm gratis te zien zal zijn. In 2011 liep een huldigingsfeest op dit plein zo uit de hand, dat de huldigingen daarna bij de Amsterdam ArenA in Zuidoost plaatsvonden.

Lees ook:Ajax voor het eerst sinds 2003 in kwartfinale Europees toernooi
Lees ook:Ajax: Europa League Finale live op Museumplein te volgen
Lees ook:Ajax-Feyenoord in Amsterdam ArenA: het wordt rete-spannend!
Lees ook:Amsterdam en Enschede klaar voor kraker om landstitel
Lees ook:Kampioensfeest Amsterdam – als Ajax wint

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>