Ajax: Europa League Finale live op Museumplein te volgen

Woensdag 24 mei is het erop of eronder voor Ajax: dan speelt de Amsterdamse voetbalclub de finale van de Europa League tegen Manchester United. De finale is in Stockholm, maar fans kunnen de wedstrijd live op een groot scherm op het Museumplein in Amsterdam volgen. Dikke jassen e nparaplu’s zullen niet nodig zijn: de zomer komt eraan! Omwonenden hebben het advies gekregen de auto ergens anders te parkeren, voor het geval Ajax wint: dan vindt op hetzelfde plein op donderdag de grote huldiging plaats.

De huldiging op Hemelvaartsdag begint om 17.00 uur, het Ajax-team komt naar verwachting om 18.00 uur aan. De organisatie verwacht zo’ 150.000 supporters. De huldiging is tot 19.30 uur. Dat zal dan de eerste huldiging op deze plek zijn sinds 2011. Toen liep het volledig uit de hand. Huldigingen moesten sindsdien uitwijken naar het grasveld naast de Amsterdam ArenA. Ook andere plekken in de stad bieden de wedstrijd op een groot scherm aan, zoals bij de Rollende Keukens op het Westergasterrein en in de Melkweg (dat wel entree vraagt). Alle horecazaken in de stad mogen woensdag open blijven tot het tijdstip waarop ze normaal op vrijdag of zaterdag open zijn.

Lees ook:Zondag is het ‘voetbal D-Day’: wie wordt landskampioen, Ajax of Feyenoord?
Lees ook:Ajax na 20 jaar terug in halve finale Europa League
Lees ook:Sinterklaas Show in Amsterdam ArenA
Lees ook:Kampioensfeest Amsterdam – als Ajax wint
Lees ook:Groningen wint Bekerfinale in de Kuip

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>