Rode Kruis Bloesemtocht 2012

Zaterdag 21 april 2012 vindt in de Betuwe voor de 20e keer de Rode Kruis Bloesemtocht plaats, de grootste eendaagse wandeltocht van Nederland (2013: klik hier). Doel is om geld in te zamelen voor het Rode Kruis, maar de circa 30.000 wandelaars komen vooral voor de wandeltocht vanuit Geldermalsen langs de bloeiende fruitbomen. De Landmacht bouwen drie bruggen over de Linge en leggen matten op drassige plekken.

 

Er zijn vier wandelafstanden (8, 15, 25 en 40 km) naar het westen en vier afstanden voor wandelaars en nordic walkers (11, 16, 20 en 30 km) naar het oosten. Het startterrein grenst aan het NS-station Geldermalsen. Langs de route staan poppodia, daarnaast zorgen dj’s, harmonieorkesten en koren voor muzikaal vertier. Er zijn vier hulpposten: Kievit, Veerdam, De Jong en Van de Water, met professionele hulpverlening en uitgebreide catering. Ook de plaatselijke horeca draagt haar steentje bij. Deelname wordt beloond met een medaille. Voorinschrijving kan online tot vrijdag 18.00 uur, maar ook aan de start in de veilinghal. De NS zet extra treinen in op de trajecten Utrecht-Geldermalsen-Den Bosch en Utrecht-Tiel.

Lees ook:Nationale Rode Kruis Bloesemtocht
Lees ook:Rode Kruis Bloesemtocht 2011
Lees ook:Nationale Rode Kruis Bloesemtocht 2015
Lees ook:Zaterdag 16 april: Rode Kruis Bloesemtocht door de Betuwe
Lees ook:Rode Kruis Bloesemtocht door de Betuwe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>