Marathon Rotterdam breekt geen records

De 32e editie van de Marathon Rottterdam zette mooie tijden op de klok, maar geen nieuw wereldrecord, geen verbetering van de wereldjaartijd of van het parcoursrecord (2013: klik hier). De organisatie had er alles aan gedaan om records te breken, maar er stond een harde wind. Het werd een Ethiopisch feestje: Getu Feleke en Yemane Adhane liepen gebroederlijk samen op, maar vlak voor ze de Coolsingel opdraaiden, wist Adhane te versnellen. Voor het eerst sinds 1998 kwam de winnaar niet uit Kenia, maar uit Ethiopië: 2.04:47.

Het parcoursrecord uit 2009 bleef staan (2.04.27), de beste jaartijd ook (2.04:23 in januari Dubai). Het wereldrecord blijft in handen van de Keniaan Patrick Makau (2.03.38 in Berlijn in 2011). De beste prestatie van de dag leverde de Ethiopische Tiki Gelana bij de vrouwen: 2.18.57. Slechts drie vrouwen waren ooit sneller  De Nederlander Koen Raymaekers had 2.10 moeten lopen om een ticket voor de Olympische Spelen in Londen binnen te halen, maar haalde het nèt niet. Dat lukten tot nu toe slechts twee Nederlanders. Hij eindigde wel als nummer 6 met een persoonlijk record van 2.10:35.  Niettemin: Rotterdam bewees haar reputatie als één van de snelste marathonsteden ter wereld, na Dubai en Berlijn. Ieder jaar wordt op dezelfde dag ook in Parijs een marathon gelopen. Deze editie in de Franse hoofdstad bracht wèl een Keniaanse winnaar: Stanley Biwott haalde 2.05.11: een nieuw parcoursrecord, maar nog altijd langzamer dan Rotterdam. De Nederlandse Miranda Boonstra haalde de limiet ook nèt niet (8 seconden), hoewel ook zij een enorm pr liep (2.27.32).

Lees ook:Marathon Rotterdam – geen wereldrecord, wel beste wereldjaartijd
Lees ook:Rotterdam Marathon maakt reputatie helemaal waar
Lees ook:Marathon Rotterdam – de havenstad maakt zich op voor de jubileumeditie
Lees ook:Nieuw parcoursrecord Amsterdam Marathon
Lees ook:Toptijd Amsterdam Marathon 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>