Rotterdam Marathon maakt reputatie helemaal waar

De Kenianen hebben zondag 5 april 2009 Rotterdam voor de 11e keer op rij veroverd. Duncan Kibet won de Rotterdam Marathon na een sensationele ontknoping van favoriet James Kwambai (editie 2013: klik hier).  Het parcoursrecord is aangescherpt naar 2:04.26. De laatste paar kilometer liepen de twee Kenianen samen: geen zenuwen, ze bleven ontspannen lopen. Een eindtijd van 2:04.30 begon erin te zitten: ook het publiek kreeg dat door. ‘Zo spannend is het eigenlijk nog nooit geweest in Rotterdam en dat wil de organisatie ook,’aldus de commentator van de NOS. (bron: tv Studio Sport)

 

Over de Coolsingel spurten de twee superatleten in een lange sprint naar de finish. Op de laatste meters won Duncan Kibet. Een prachtige ontknoping: hij leek geklopt, maar had de beste sprint. De marathon van Rotterdam is na Berlijn en Dubai de snelste ter wereld. De organisatie deed er alles aan om onder de 2.05 te komen, zodat de havenstad  tot de topvier van de marathonwereld blijft behoren. Een wereldrecord zat er niet in: dat liep Hail Gebrselassie vorig jaar in Berlijn (2:03.59). De 33ste marathon van Parijs leverde op zondag 5 april ook al een toptijd op: 2:05.46, een nieuw parcoursrecord en de negende tijd ooit. Maar dáár zat Rotterdam een paar uur later dik onder.

Lees ook:Marathon Rotterdam – geen wereldrecord, wel beste wereldjaartijd
Lees ook:Parcoursrecord en NK-record Amsterdam Marathon aangescherpt
Lees ook:ABN AMRO Marathon Rotterdam 2012
Lees ook:Marathon Rotterdam breekt geen records
Lees ook:ABN AMRO Marathon Rotterdam 2013

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Rotterdam Marathon maakt reputatie helemaal waar

  1. Pingback: Adidas Ladiesrun Rotterdam 2009 | Eropuit

  2. Pingback: Nederland groeit als marathonland | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>