Parcoursrecord en NK-record Amsterdam Marathon aangescherpt

Zondag 15 oktober vindt de 42e editie plaats van de TCS Amsterdam Marathon, de grootste marathon van Nederland. Om 09.30 uur klonk het startschot in het Olympisch Stadion. Kort na half twaalf zetten twee Kenianen een eindsprint in: kwam als eerste in het Olympisch over de finish. De Keniaan Laurence Cherono 2:05.09. Daarmee is het parcoursrecord met een dikke tien seconden aangescherpt. Hij bleef zijn landgenoot Nobert Kigen voor in de sprint.

Ook het Nederlands Kampioenschap beleefde een sensatie: na tien jaar ging het Nederlands record van Kamiel Maassen eraan: de in Somalië geboren Nederlander Abdi Nageeye geboren in Somalië zette 2:08.15 op de klok. Vorig jaar finishte hij in 2:08.21. Het parcoursrecord van 2:05.36 werd in 2013 gelopen door de Keniaan landgenoot Wilson Chebet, die zes maal in Amsterdam meedeed en hier in 2011, 2012 en 2013 de marathon op zijn naam schreef. Vorig jaar scherpte de 24-jarige Keniaan  Daniel Wanriru het parcoursrecord aan naar 2:05.19. Hij was toen nog nooit onder de 2:08 gefinisht.

Lees ook:Kipyego winnaar Amsterdam Marathon, Nageeye loopt limiet Rio
Lees ook:Nieuw parcoursrecord Amsterdam Marathon
Lees ook:TCS Amsterdam Marathon 2017 – zondag 15 oktober
Lees ook:Marathon Rotterdam – geen wereldrecord, wel beste wereldjaartijd
Lees ook:Amsterdam Marathon: nummers 1, 2 en 3 vestigen nieuw PR

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>