Toptijd Amsterdam Marathon 2010

De 35e editie van de Amsterdam Marathon op zondag 17 oktober 2010 heeft een toptijd opgeleverd. De 23-jarige Getu Feleke uit Ethiopië. Onder aanmoediging  van een enthousiast publiek kwam hij met 2:05.42 in het Olympisch Stadion aan. Daarmee is in de hoofdstad het magische grens van 2:06 doorbroken. Mede door de prachtige weersomstandigheden haalde de winnaar zomaar 34 seconden van het parcoursrecord af.

 

Het vorige Amsterdamse parcoursrecord werd vorig jaar op 2:06.18 werd gezet door de Keniaan Gilbert Yegon. Ook nummer twee kwam binnen onder de 2:06. De Amsterdam Marathon staat met deze toptijd op de wereldkaart: op de marathonlijst aller tijden komt de hoofdstad nu op de 18e plaats uit, wat gelopen tijden in 2010 betreft zelfs op de 8e plek.  Ook de dames zorgden voor een toptijd: de Keniaanse Alice Timbilil liep met 2:25.02  het vorige record van 2:22.19 uit de boeken.

Lees ook:Amsterdam Marathon: nummers 1, 2 en 3 vestigen nieuw PR
Lees ook:Parcoursrecord en NK-record Amsterdam Marathon aangescherpt
Lees ook:Nieuw parcoursrecord Amsterdam Marathon
Lees ook:Marathon Rotterdam – geen wereldrecord, wel beste wereldjaartijd
Lees ook:Zondag 16 oktober: Amsterdam Marathon 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>