Profronde Surhuisterveen met Tourwinnaar Cadel Evans

Dinsdag 2 augustus 2011 is het Friese Surhuisterveen (boven Drachten) het decor van de 30e editie van de Profronde Surhuisterveen (2013: klik hier). Het is het enige Nederlandse wielercriterium na de Tour de France, dat erin slaagde om de winnaar van de Tour in huis te halen: de Australiër Cadel Evans, verschijnt aan de start. Daarnaast zijn Bauke Mollema, Johnny Hoogerland, Rob Ruijgh, Maarten Tjallinga, Pieter Weening en Lieuwe Westra van de partij.

 

Het startschot zal worden gelost door Willeke Alberti. Start en finish zijn het Torenplein, dat wordt omgetoverd tot fietsplein met stands, een DJ en live muziek. Om 10.30 uur rijdt de reclamekaravaan door de regio. Om 13.00 uur begint de braderie en rommelmarkt, om 14.45 uur het criterium voor Elite en Beloften en om 17.00 uur de skeelerwedstrijd met internationale toppers. Om 18.00 uur rijdt de reclamekaravaan over het parcours, een half uur later worden de renners voorgesteld en om 19.00 uur start de Profronde om de Gouden Fiets. Om 21.15 uur wordt de winnaar gehuldigd.

Lees ook:Profronde Surhuisterveen 2013
Lees ook:Profronde Surhuisterveen
Lees ook:Profronde Tiel 2012
Lees ook:Willeke Alberti viert 70e verjaardag in Carré
Lees ook:Willeke Alberti viert 65e verjaardag in Carré

1 Reacties // Reageer

One thought on “Profronde Surhuisterveen met Tourwinnaar Cadel Evans

  1. hoi

    het was leuk

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>