Zwemverbod stranden rond IJmeer opgeheven

IMG_20160605_144740Het zwemverbod bij het Almeerderstrand en Muiderberg is maandag opgeheven. Dat meldt de provincie Noord-Holland. De zwemlocaties op het IJmeer waren ruim anderhalve maand verboden voor zwemmers. Sinds mei was het water vervuild door een zeer giftige variant van de blauwalg. Er werd alarm geslagen toen er vier honden na het zwemmen waren doodgegaan.

 

De provincie adviseert om wel voorzichtig te zijn, omdat er soms nog bolletjes blauwalg aanspoelen. Vooral kinderen en mensen met een zwakke gezondheid kunnen het water beter nog even mijden. Ook voor honden is zwemmen nog onveilig. De waarschuwing geldt ook voor strand Naarderbos. De blauwalg is hardnekkig, waardoor het verbod lang van kracht moest blijven. De gemeenten Almere, Naarden en Muiden blijven het water in de gaten houden.

Lees ook:Giftige blauwalg teistert IJmeer
Lees ook:Zwemverbod Almeerderstrand
Lees ook:Staatsbosbeheer: ‘Blijf zondag weg uit het bos’
Lees ook:Zwemmen in rivieren levensgevaarlijk
Lees ook:Rijkswaterstaat: ‘Zwemmen in rivieren is levensgevaarlijk!’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>