Zwemmen in rivieren levensgevaarlijk

@Erik Feenstra

Zwemmen in de Maas en in andere rivieren is levensgevaarlijk. Dat meldt Rijkswaterstaat. Zwemmers spelen met hun leven als ze in een rivier of een kanaal gaan zwemmen. Door stromingen kunnen zwemmers worden meegezogen of in draaikolken terechtkomen. Daarnaast is het water in de rivieren nog behoorlijk koud: dan kunnen zwemmers kramp krijgen of last van onderkoeling.

Ook de scheepvaart is niet ongevaarlijk voor zwemmers. Ze zijn vanaf een schip niet of nauwelijks te zien, aldus Rijkswaterstaat. Wat de kwaliteit van het water betreft, scoort de Maas ook slecht. Dat blijkt uit een rapport dat maandag verscheen van de drinkwaterbedrijven die water uit de Maas gebruiken. Er zijn nog altijd lozingen op de rivier. De afgelopen jaren ging het beter met het terugdringen van de vervuiling van de Maas, maar vorig jaar zijn de streefwaarden vaker overschreden dan daarvoor.

Lees ook:Rijkswaterstaat: ‘Zwemmen in rivieren is levensgevaarlijk!’
Lees ook:Rijkswaterstaat: zwemmen in grote rivieren levensgevaarlijk
Lees ook:Zwemmen in rivieren is gevaarlijk
Lees ook:Juni 2016: hoge waterstanden in Nederlandse rivieren
Lees ook:Campings in uiterwaarden Rijn en Waal ontruimd

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zwemmen in rivieren levensgevaarlijk

  1. Online lenen

    Dat niet alleen, het kan ook nog eens zeer ongezond zijn. Schade oplopen of andere ontstekingen, je kunt gewoon goed ziek worden. Oppassen dus. Bedankt voor je bericht!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>