Wiskunde Olympiade 2011 in de RAI

IMG_20160511_174002Zondag 17 tot en met zaterdag 23 juli 2011 is Nederland gastland van de International Mathematical Olympiad 2011 (IMO): dan vindt in de RAI in Amsterdam de 52e editie van de prestigieuze wiskundewedstrijd voor middelbare scholieren plaats. De Wiskunde Olympiade is de grootste en oudste internationale olympiade voor exacte wetenschappen en verwacht meer dan 600 deelnemers uit 100 landen met een extreem grote wiskundeknobbel. De delegatie van elk land bestaat uit zes scholieren en twee begeleiders.

 

De eerste IMO vond in 1959 plaats in Roemenië. Na een spectaculaire openingsceremonie o zondag moeten de deelnemers de twee daaropvolgende dagen drie pittige wiskundige problemen binnen vierenhalf uur oplossen. De opgaven worden geselecteerd door de jury van 100 teamleiders, die hiervoor vier dagen eerder arriveert. De dagen hierna kijken de teamleiders het werk na, terwijl de scholieren kunnen deelnemen aan activiteiten en excursies. De sluitingsceremonie met de medaille-uitreiking vormt het slotstuk van de IMO.

Lees ook:Leids Cabaret Festival 2010
Lees ook:Leids Cabaret Festival 2013
Lees ook:Holland Triathlon Almere 2011
Lees ook:VARA Leids Cabaret Festival 2016: voorronden, halve finale en finale
Lees ook:Deelnemers VARA Leids Cabaret Festival 2017 bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>