Leids Cabaret Festival 2013

Na drie spannende auditiedagen waren de acht deelnemers bekend voor de voorrondes van het 35e VARA Leids Cabaret festival 2013 op maandag 11 en dinsdag 12 februari (2014: klik hier). Daaruit werden vijf deelnemers geselecteerd voor de halve finales op donderdag: Kiki Schippers, Bertram van Alphen, de Partizanen, Wouter Monden en Jan Beuving. Er moeten er dan nog twee afvallen, voor de drie finalisten bekend zijn die het tegen elkaar opnemen tijdens de finale op zaterdag 16 februari in de Leidse Schouwburg. Van maart tot en met juni gaan de drie finalisten het land door tijdens de Finalistentour. Het Cabaret Festival is al 35 jaar lang een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent.

Gevestigde namen als Dolf Jansen Erik van Muiswinkel, Sanne Wallis de Vries, Najib Amhali en Javier Guzman, en recenter Stefan Pop, Emilio Guzman en Jeroen Leender, begonnen ooit hun carrière op het toneel van de Leidse Schouwburg. Het festival probeert jong cabaret- en theatertalent te stimuleren door de deelnemers zowel vóór, tijdens als na het festival intensief te begeleiden en waar mogelijk een brug te slaan tussen het amateur-circuit en professionele podia. Dit jaar mochten van de 53 aanmeldingen 21 deelnemers auditie komen doen.

Lees ook:VARA Leids Cabaret Festival 2015
Lees ook:Finalisten VARA Leids Cabaret Festival 2015 bekend
Lees ook:Finalisten VARA Leids Cabaret Festival 2014 bekend
Lees ook:Deelnemers VARA Leids Cabaret Festival 2017 bekend
Lees ook:Finalisten VARA Leids Cabaret Festival 2011 bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>