FBK Games 2011 in Hengelo

Zondag 29 mei 2011 vindt in Hengelo de FBK Games plaats, het jaarlijkse atletiekgala vernoemd naar de ‘Vliegende Huisvrouw’ Fanny Blankers Koen die in 1948 vier keer goud won op de Olympische Spelen van Londen (2012: klik hier). Fanny (1918-2004)  was ‘al’ dertig, moeder van twee kinderen en werd in 1999 benoemd tot  Atlete van de Eeuw.  De FBK Games is de enige Grand Prix atletiekwedstrijd in ons land, maar Hengelo hoort ‘thuis’ in het rijtje steden als Melbourne, Berlijn, Madrid, Rio de Janeiro, Athene en Osaka.

 

Elk jaar komen atleten uit de hele wereld graag naar het FBK stadion in Hengelo, vanwege het mooie stadion, de goede organisatie en de sfeer. Zo waren er grootheden als Carl Lewis, Ellen van Langen en Haile Gebrselassie, die hier viermaal een wereldrecord liep. Hij is daarom ereburger van Hengelo en draagt de bijnaam ‘Mr. Hengelo’. Voor Nederlandse atleten zijn de FBK Games een belangrijk evenement: de Nederlandse top is elk jaar aanwezig. De wedstrijden beginnen om 15.50 uur, het voorprogramma om 14.00 uur en een activiteitenprogramma op het voorplein om 11.30.

Lees ook:Atletiekgala FBK Games Hengelo 2014
Lees ook:Atletiekgala FBK-games 2012 in Hengelo
Lees ook:FBK Games Hengelo – aanloop naar de Olympische Spelen
Lees ook:Atletiekgala FBK Games in Hengelo
Lees ook:Hengelo Meerkamp Atletiek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>