Atletiekgala FBK Games in Hengelo

Zondag 30 mei 2010 vindt in Hengelo de Fanny Blankers Koen FBK Games plaats (editie 2012: klik hier), het jaarlijkse atletiekgala, vernoemd naar de legendarische ‘Vliegende Huisvrouw’, die in 1948 vier keer goud won op de Olympische Spelen van Londen. Fanny (1918-2004)  was ‘al’ dertig, moeder van twee kinderen en werd in 1999 gehuldigd als  Atlete van de Eeuw. De FBK Games hoort tot de beste 24 wedstrijden van de internationale atletiekunie IAAF.

 

De FBK Games is de enige Grand Prix atletiek wedstrijd in ons land, maar  Hengelo ‘hoort wel thuis’ in het rijtje steden als Melbourne, Berlijn, Madrid, Rio de Janeiro, Athene en Osaka. Elk jaar komen atleten uit de hele wereld naar het FBK stadion in Hengelo. Zo waren er grootheden als Carl Lewis, Leroy Burrell, Sebastian Coe, Ellen van Langen en Haile Gebrselassie, die hier viermaal een wereldrecord liep. Hij is daarom ereburger van Hengelo en wordt ‘Mr. Hengelo’ genoemd. Ook voor Nederlandse atleten zijn de FBK Games een belangrijk evenement: dit jaar is de complete nationale top aanwezig met 22 topsporters. Ieder jaar trekken de wedstrijden zo’n 15.000 tot 18.000 toeschouwers. De wedstrijden beginnen om 13.00 uur.

Lees ook:FBK Games 2011 in Hengelo
Lees ook:Atletiekgala FBK Games Hengelo 2014
Lees ook:Atletiekgala FBK-games 2012 in Hengelo
Lees ook:FBK Games Hengelo – aanloop naar de Olympische Spelen
Lees ook:Hengelo Meerkamp Atletiek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>