WK Baanwielrennen 2011 in Apeldoorn

Woensdag 23 tot en met zondag 27 maart 2011 vinden in Omnisport Apeldoorn de UCI Wereldkampioenschappen (WK) Baanwielrennen plaats. Het is voor het eerst dat dit mondiale wielerevenement in Nederland op een indoorbaan wordt verreden. De laatste keer dat dit WK in ons land plaatsvond (als buitenevenement), was in 1979 in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

 

Veel van de Nederlandse baanwielrenners zijn de afgelopen tijd naar Apeldoorn verhuisd, om dicht bij de wielerbaan van Omnisport te wonen. De wielerbond UCI maakte bekend dat 41 landen zich voor dit WK hebben gekwalificeerd. Nederland heeft recht op 22 plaatsen op de verschillende onderdelen en hoort daarmee net niet bij de grootste tien landen. De verwachtingen rondom de nationale selectie zijn evenwel hooggespannen. Tickets en programma: zie website. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Eurosport doet rechtstreeks verslag van de wedstrijden; ook de NOS besteedt er veel aandacht aan. Dinsdag 22 maart vond de officiële opening plaats met de vlaggenparade en een vuurwerkshow. Sven Kramer assisteerde wielerlegende Eddy Mercks bij de openingshandeling. Hoogtepunt van de avond was een eerbetoon aan de slachtoffers in Japan. Jeroen van der Boom sloot de avond muzikaal af.

Lees ook:Dodenherdenking op tv
Lees ook:Nederland in Davis Cup Tennisduel Apeldoorn
Lees ook:Grand Defilé in Apeldoorn
Lees ook:Zondag 17 april: 51e Ronde van Gelderland
Lees ook:WK Sprint: Thialf helemaal uitverkocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>