Nederlandse Rode Kruis opent giro 6868 voor Japan

Het Nederlands Rode Kruis start een campagne voor de slachtoffers van de aardbeving en de tsunami in Japan. Mensen die geld willen overmaken, kunnen dat niet doen op het gebruikelijke gironummer 555: er is een nieuw nummer opengesteld: giro 6868. Sinds de ramp biedt het Japanse Rode Kruis met man en macht hulp aan de slachtoffers, met distributie van water, eten, dekens en medische hulp. Op woensdag 13 april vindt in de Amsterdam ArenA een benefietavond plaats.  

 

Honderdduizenden mensen zitten in opvangcentra; daarnaast hebben veel huishoudens geen gas en elektriciteit en moeten een miljoen gezinnen leven zonder schoon drinkwater. Omdat het er nog steeds winters koud is, worden steeds meer mensen ziek. Ook is er een tekort aan medicijnen: het Rode kruis stuurt mobiele klinieken om hulp te bieden. Nederland trekt 1 miljoen euro uit voor noodhulp. Het Nederlandse Rode Kruis wil, net als zusterorganisaties in andere landen, het Japanse Rode kruis financieel ondersteunen. De opbrengst van rekening 6868 zal worden besteed aan noodhulp.

Lees ook:Rode Kruis: ‘Kleed je goed tegen de kou en eet iets warms op Koningsdag!’
Lees ook:Rode Kruis Bloesemtocht 2014
Lees ook:Eric Corton (Serious Request) krijgt erepenning Rode Kruis
Lees ook:Nederland helpt Japan in de Amsterdam ArenA
Lees ook:Nederlanders wonen graag in rijtjeshuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>