Mysterieus water in Friesland

In het westen van Friesland stroomt mysterieus water. Sinds het waterbedrijf het water helderder maakte, maken waterkokers er vreemde geluiden. Het waterbedrijf ontkleurt het water sinds eind september. Elektronicawinkels krijgen tal van klachten over waterkokers die piepen, kraken en fluiten, terwijl het apparaat zelf gewoon zijn werk doet. Ook Omroep Fryslân kreeg veel klachten binnen.

 

Het zou aan het water liggen, maar het waterbedrijf gelooft daar niks van: ‘We zien op dit moment geen verband tussen ons water en de knetterende apparatuur’, zei een woordvoerder. Waaraan het wel ligt, is tot nu toe een raadsel. Waterbedrijf Vitens is een onderzoek gestart.

Lees ook:Gelderland: 30.000 huishoudens zonder water
Lees ook:Griepgolf in aantocht
Lees ook:Welcome to The Village is klaar voor warm weekend
Lees ook:Mysterieus gebrom teistert Groningen
Lees ook:Eerste stukje nieuw land in Markermeer zichtbaar

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mysterieus water in Friesland

  1. Jorn

    Wij hebben er ook last van, niet alleen van de waterkokers die raar geluid maken. Wat me wel opviel is dat na het doortrekken van de wc het water een blauwe tint heeft , vrij moeilijk te zien ook, maar aangezien ze het met ionenwisseling doen zou eht me niks verbazen als er koper in het water opgelost zit.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>