Gelderland: 30.000 huishoudens zonder water

In Gelderland zitten circa 30.000 huishoudens zonder water. Twee grote waterleidingen zijn lek. De storing begon zaterdagavond 21.15 uur. Het is nog niet duidelijk wanneer de problemen zijn opgelost. Inwoners van de gemeenten Doesburg, Zevenaar, Rijwaarden en in delen van de gemeenten Rheden en Didam zijn de dupe.

Volgens waterbedrijf Vitens is het lek moeilijk op te sporen, omdat de waterleidingen onder de IJssel doorlopen. Door gebrek aan drinkwater ‘hebben de veiligheidsdiensten opgeschaald’. In de supermarkten staan de mensen in de rij om aan flesjes water te komen. De veiligheidsregio Gelderland-Midden vraagt de mensen via Twitter bij de supermarkten niet meer water te halen dan noodzakelijk, zodat er genoeg water overblijft voor anderen.

Lees ook:Hoogwater Rijn, Waal en IJssel in aantocht
Lees ook:Rotterdam krijgt petflesautomaten op 13 metrostations
Lees ook:Serious Request zamelt dit jaar in voor strijd tegen diarree
Lees ook:Eerste toertochten op open water
Lees ook:Massaal lunchen uit de vuilnisbak op Museumplein

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>