Welcome to The Village is klaar voor warm weekend

Welcome to The Village 2014 is klaar voor het warme weekend (2015: klik hier). Zo is er gratis kraanwater voor festivalbezoekers. Het driedaagse festival dat vrijdag 18 juli nabij Leeuwarden begon, neemt maatregelen om te zorgen dat haar bezoekers ook tijdens de verwachte hitte voldoende kraanwater kunnen drinken tijdens het festival. Samen met drinkwaterbedrijf Vitens heeft het festival inmiddels vijf Join the Pipe watertappunten op het terrein geplaatst waar bezoekers gratis water kunnen tappen. Daarnaast biedt het evenement waterpolsbandjes aan waarmee bezoekers voor 1 muntje (€2,50) het hele weekend ook bij de bar gekoeld kraanwater kunnen krijgen (bron: persbericht).

De kraanwaterpolsbandjes zijn onderdeel van de bewustwordingscampagne ‘Kraanwater graag’ waarmee drinkwaterbedrijf Vitens kraanwater het podium wil geven dat het verdient: Het is immers duurzaam, lekker en gezond. Kraanwater is een lokaal product en dat past bij de doelstelling van het festival Welcome to the Village, dat een duurzaam karakter heeft. De opbrengst van de ‘Kraanwater graag’ polsbandjes gaat in zijn geheel naar de stichting Water for Life, dat daarmee waterprojecten in ontwikkelingslanden mogelijk maakt. Bij het festivaldebuut van Welcome to The Village vorig jaar werd al €2500,- opgehaald.

Lees ook:Mysterieus water in Friesland
Lees ook:Welcome to the Village in Leeuwarden
Lees ook:Week van de Smaak 2014 – Ede Hoofdstad van de Smaak
Lees ook:Het Friese festivalseizoen is geopend!
Lees ook:Gezond weer op: in de Jaarbeurs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>