Gouden Pijl 2010 Emmen

Dinsdag 10 augustus 2010 vindt de 33e editie plaats van de Rabobank Gouden Pijl Emmen: wielrennen en amusement in de binnenstad (editie 2013: klik hier). ‘Pijl’ betekent wielerronde en ‘goud’ suggereert een hoog niveau. Het deelnemersveld liegt er niet om: Olympisch kampioen Samuel Sanchez rijdt voor het eerst een criterium in ons land. Daarnaast komen er zes (ex)wereldkampioenen.

 

Dat zijn: de regerend wereldkampioen Cadel Evans,  ploeggenoot Alessandro Ballan (2008), Giro-winnaar Ivan Basso (Beloften 1998) en de Nederlanders Lars Boom (tweemaal Beloften, Tijdrijden 2007 en Veldrijden 2008), Theo Bos (zes baanwereldtitels) en de Tijmen Eising (2009 Veldrijden junioren). Voor de vrouwenwedstrijd is de organisatie nog in gesprek met wereldtitelhoudster Marianne Vos. Om 9.00 uur begint voor de derde maal de Gouden Pijl markt in het noordelijk deel van het centrum: een braderie, vlooienmarkt en muzikaal vertier. Om 12.30 uur start de wielerkoers voor vrouwen. ’s Middags zijn er meerdere ronden voor de jeugd.

 

De Reclamecaravaan is ieder jaar ‘het paradepaardje van de Gouden Pijl’, aldus de website. De hele dag toert de karavaan door Zuidoost Drenthe, met als hoogtepunt de rondes over het parcours in het centrum van Emmen (om 16.45 uur en twee rondes vanaf 18.45 uur). Na de tweede tocht van de reclamekaravaan begint om 19.30 uur de wielerkoers voor professionals over 100 km. Om 21.45 uur wordt de winnaar gehuldigd, samen met de meest strijdlustige renner (Peter van Puttenprijs). In de binnenstad zijn er tussen 17.00 en 01.00 uur op vier buitenpodia met gratis muziekoptredens: Nederlandstalige muziek op het Willinkplein, K-Town, Diezl  en Dj Kleros op het Noorderplein, DJ Roy op het Insulindeplein en acts op het HEMA-plein.

Lees ook:Wielrennen in Emmen: Rabobank Gouden Pijl 2016
Lees ook:Rabobank Gouden Pijl Emmen
Lees ook:Rabobank Gouden Pijl Emmen 2015
Lees ook:Gouden Pijl Emmen
Lees ook:Rabobank Gouden Pijl van Emmen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>