Rabobank Gouden Pijl van Emmen

IMG_20160602_125117Dinsdag 6 augustus 2013 is de Drentse stad Emmen het domein van de 36e editie plaats van de Rabobank Gouden Pijl (2014: klik hier): wielrennen en amusement in de binnenstad. ‘Pijl’ betekent wielerronde en ‘goud’ suggereert een hoog niveau. Iedere derde dinsdag na de Tour de France komen duizenden toeschouwers naar Emmen om de wereldtop te zien rijden; de toegang is gratis. Dit jaar heeft de organisatie toppers weten te contracteren als Bauke Mollema, Laurens ten Dam en Marcel Kittel. Naast wielrennen is er volop vertier: op verschillende plekken in de stad staan podia met optredens van muziekgroepen, de zomerkermis staat in de stad en de traditionele vlindermarkten op de zomerse dinsdagen vindt ook plaats.

Om 9.00 uur begint voor de vijfde maal de Gouden Pijl Markt in het noordelijk deel van het centrum. Om 12.30 uur start de wielerkoers voor vrouwen, om 15.00 uur de elite/beloften. Na de eerste ronde van de reclamekaravaan begint om 17.30 uur de Gouden Pijl Loop. De reclamekaravaan rijdt vanaf 19.00 uur haar tweede ronde over het parcours. Om 19.30 uur klinkt het startschot van de wielerkoers voor professionals over 100 km. Om 21.45 uur wordt de winnaar gehuldigd, samen met de meest strijdlustige renner (die krijgt de Peter van Puttenprijs).

Lees ook:Rabobank Gouden Pijl Emmen
Lees ook:Rabobank Gouden Pijl Emmen 2015
Lees ook:Rabobank Gouden Pijl van Emmen
Lees ook:Wielrennen in Emmen: Rabobank Gouden Pijl 2016
Lees ook:Gouden Pijl Emmen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>