Amsterdam laat buitenschermen toe voor Nederland-Brazilië

Tot nu toe waren buitenschermen taboe in Amsterdam, maar de kwartfinale Nederland-Brazilië is op megaschermen te volgen op het Museumplein en het Westergasterrein.  Er blijven  wel strikte voorwaarden gelden: teveel regels, waardoor  de ondernemers rond het Leidseplein en Rembrandtplein er toch maar van afzien. Horecaondernemers moeten voor dinsdagavond een vergunning aanvragen en woensdagochtend een veiligheidsplan indienen.

 

Tot nu toe wilde Amsterdam – net als andere grote steden – niets van mega buitenschermen weten vanwege veiligheidsredenen, maar nu Oranje de achtste finale heeft overleefd, past de gemeente de regels aan. Overigens had Amsterdam dat van tevoren al aangekondigd. Wellicht volgen nu ook andere steden. Waar Oranjefans massaal met elkaar voetbal kunnen kijken, hangt nu nog even af van de aanvragen voor vergunningen. In Berlijn kwamen zo’n half miljoen mensen kijken naar buitenschermen in de binnenstad om met elkaar Duitsland-Engeland te zien. Inmiddels laat ook Rotterdam mega buitenschermen toe.

Lees ook:Ook in Rotterdam buitenschermen bij Nederland-Brazilië
Lees ook:Minder buitenschermen tijdens EK voetbal
Lees ook:Samen Oranje – Argentinië kijken: waar staan de buitensschermen?
Lees ook:Met z’n allen Nederland-Brazilië kijken
Lees ook:EK: gemeentes, sta buitenschermen toe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>