Unicef Open Tennis Toernooi Rosmalen

Zondag 13 tot en met zaterdag 19 juni 2010 vindt het Unicef Open Tennis Toernooi van Rosmalen plaats: het voormalige Ordina Open en het enige internationale grastennistoernooi in Nederland (editie 2013: klik hier). Zo vlak voor Wimbledon weet de internationale top Rosmalen zeker te vinden. De beste Nederlander van dit moment, Thiemo Bakker, komt, net als Mario Ancic, Marcos Baghdatis, Robin Haase en de Duitser Benjamin Becker, winnaar van de vorige editie. De Belgische toptennisster Justine Henin heeft een wildcard gekregen en doet mee. In 2001 won ze het toernooi van Rosmalen, in 2003 was ze verliezend finaliste. Andere toppers in het vrouwentoernooi zijn Dinara Safina en Ana Ivanovic.

 

Vrijdag 11 en zaterdag 12 juni vinden de kwalificatiewedstrijden plaats. Vrijdag 18 juni is de damesdubbel finale, zaterdag 19 juni de damesenkel, herenenkele en herendubbel finale. Alle wedstrijddagen beginnen om 11.00 uur. De loting vindt zaterdag 12 juni plaats en wordt dan op de website geplaatst. Op het Autotron Rosmalen verrijst sinds 1990 ieder jaar een tennispark dat aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. In 1989 werd in Rosmalen een demonstratietoernooi gegeven en het jaar erop startte het eerste heuse grastennistoernooi van Rosmalen met een herenselectie. Sinds 1996 zijn ook de dames van de partij. Centraal op het terrein ligt het centre court, met daaromheen de andere banen en het promodorp, waar het publiek kan eten en drinken.

Lees ook:Unicef Open 2011 Tennis Toernooi Rosmalen
Lees ook:Unicef Open Rosmalen 2012
Lees ook:Ordina Open Tennis Toernooi in Rosmalen
Lees ook:TOPSHELF Open 2013 in Autotron Rosmalen
Lees ook:Topshelf Open in Autotron Rosmalen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>