Ordina Open Tennis Toernooi in Rosmalen

Zondag 14 juni 2009 begon het Ordina Open Tennis Toernooi van Rosmalen: het enige internationale grastennistoernooi in Nederland (editie 2013: klik hier). Tot en met zaterdag 20 juni strijden nationale en internationale toptennissers om de felbegeerde titel en het prijzengeld. Op het Autotron Rosmalen verrijst sinds 1990 ieder jaar een tennispark dat aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. Centraal op het terrein ligt het centre court, met daaromheen de andere banen en het promodorp, waar het publiek kan eten en drinken. De Ordina Open is voor tennistoppers uit binnen -en buitenland hét voorbereidingstoernooi voor Wimbledon.

 

Dat staat garant voor dames -en herentennis op het hoogste niveau, maar ook voor uitstekende voorzieningen voor spelers en bezoekers en een fantastische sfeer. De wedstrijden op het centre court zijn live op internet te volgen. In 1989 werd in Rosmalen een demonstratietoernooi gegeven en het jaar erop startte het eerste heuse grastennistoernooi van Rosmalen met een herenselectie. Sinds 1996 zijn ook de dames van de partij. Onze landgenoot Raemon Sluiter heeft van zijn officiële rentree in Nederland een feestje gemaakt, door zijn eerste partij in twee sets te winnen. Hij kreeg voor dit toernooi een wildcard. Ook de Belgische voormalig nummer één van de wereld, Kim Clijsters,  kwam terug en won (ook met twee sets) de demonstratiewedstrijd van de winnares van de Ordina Open 2006, Michaëlla Krajicek.

Lees ook:Unicef Open Tennis Toernooi Rosmalen
Lees ook:Unicef Open 2011 Tennis Toernooi Rosmalen
Lees ook:Unicef Open Rosmalen 2012
Lees ook:TOPSHELF Open 2013 in Autotron Rosmalen
Lees ook:Topshelf Open in Autotron Rosmalen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>