Meppel Grachtenfestival 2010

Vrijdag 11 tot en met zondag 13 juni 2010 vindt voor de 6e keer het Grachtenfestival Meppel plaats (2013: klik hier). De stad dankt een groot deel van haar bloei aan het water, als spin in het web van waterwegen in Drenthe. In dat kader organiseert Stichting Meppel Vol Vaart ieder tweede weekend van juni een grachtenfestival. Een keur aan historische schepen meert af in de grachten, in de Stoombootkade ligt een drijvend podium en in de hele binnenstad zijn allerlei activiteiten. Er is een grote braderie, onder andere met oude ambachten en in, op en langs het water zijn kinderattracties en worden allerlei wedstrijden gehouden.

 

Zaterdagochtend wordt aan de Sluisgracht ter hoogte van de molen gieklopen beoefend, daarna Spijkerbroekhangen. Zondag vaart alles wat kan drijven, van krakkemikkige badkuipen tot bonte praalboten, mee in de jaarlijkse Pieremachochelvaart voor kinderen. Sluitstuk is zondag de ballonnenwedstrijd voor kinderen. Zaterdag vindt voor de 17e keer het Piraten –en Shantykoren Festival plaats: 12 koren zingen op zes vaste locaties in de stad. Om 16.15 uur is er als afsluiting een samenzang van alle koren op het Kerkplein. Het Balgenfestival was vorig jaar zo’n groot succes, dat dit jaar de tweede editie wordt georganiseerd: zondag spelen naar verwachting  tientallen accordeonisten tussen 11.00 en 17.00 uur op verschillende locaties rondom de Prinsengracht. Het publiek kan luisteren én meespelen. Er is een open podium aanwezig en ook een aantal schepen nodigt uit om erop te komen spelen.

Lees ook:Grachtenfestival Meppel, Cultuurstad van Drenthe
Lees ook:Grachten Festival Meppel 2012
Lees ook:Meppel Grachtenfestival 2009
Lees ook:Grachtenfestival Meppel 2014
Lees ook:Grachtenfestival Meppel – 10 t/m 12 juni

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>