Grachten Festival Meppel 2012

Vrijdag 8 tot en met zondag 10 juni 2012 vindt voor de 8e keer het Grachten Festival Meppel plaats (2013: klik hier). De stad dankt een groot deel van haar bloei aan het water, als spin in het web van waterwegen in Drenthe. In dat kader organiseert Stichting ‘Meppel Vol Vaart’ ieder tweede weekend van juni een grachtenfestival, met tientallen historische schepen in de grachten, kinderactiviteiten, sport en concerten op een groot drijvend podium en elders in de stad. Een braderie, oude Zuiderzeeberoepen en demonstraties met oude scheepsmotoren maken het weekend compleet.

 

Vrijdagavond opent het festival met een spectaculaire act van water en vuur op de Stoombootkade; daarna volgt het Grachtenconcert op het en aansluitend een afterparty op het drijvende podium. Zaterdag en zondag liggen historische schepen en andere vaartuigen in de grachten, zijn er uiteenlopende wedstrijden en attracties voor de jeugd bij de Sluisgracht, allerlei demonstraties en is de binnenstad het domein van een grote braderie. Zaterdag doen twaalf koren mee aan  de 19e editie van het Grote Trek Piraten- en Shantykorenfestival. De horeca zet tv’s klaar voor de eerste EK-wedstrijd van Oranje. Edsilia Rombley is zaterdag het hoofdact van het Grachtenconcert. Zondagmiddag vaart alles wat kan drijven, mee in de jaarlijkse Pieremachochelvaart voor kinderen, gevolgd door een muzikaal sluitstuk op de Stoombootkade. Het Balgenfestival wordt voord de vierde keer gehouden: zondag spelen naar verwachting tientallen accordeonisten tussen 11.00 en 17.00 uur op verschillende locaties rondom de Prinsengracht en andere grachten.

Lees ook:Grachtenfestival Meppel – 10 t/m 12 juni
Lees ook:Meppel Grachtenfestival 2010
Lees ook:Grachtenfestival Meppel 2014
Lees ook:Grachtenfestival Meppel, Cultuurstad van Drenthe
Lees ook:Meppel Grachtenfestival 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>