Meppel Grachtenfestival 2009

De wateren van Meppel zijn er voor uitgebaggerd: het  Meppeler Grachtenfestival van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juni 2009 (2013: klik hier). De stad dankt een groot deel van haar bloei aan het water, als spin in het web van waterwegen in Drenthe. In dat kader organiseert Stichting Meppel Vol Vaart ieder tweede weekend van juni een grachtenfestival, dit jaar voor de vijfde keer. Een keur aan historische schepen meert af in de grachten, er zijn allerlei activiteiten en in de Sluisgracht ligt een drijvend podium. Er is een grote braderie, onder andere met oude ambachten. Zondag vaart alles wat kan drijven, van krakkemikkige badkuipen tot bonte praalboten, mee in de jaarlijkse Pieremachochel-vaart.

 

Vrijdag zijn er wedstrijden bungy-roeien: ooit ontstaan als ludieke grap en inmiddels uitgegroeid tot populaire teamsport. Acht roeiers met stuurman gaan het gevecht tegen een elastiek aan, dat tussen de achterkant van de sloep en de wal is bevestigd. Voor de kinderen zijn er allerlei sportieve activiteiten, zoals een survivalbaan, kanovaren, waterballen en op zaterdag gieklopen en spijkerbroekhangen. Zaterdag vindt het 16e Piraten/Shanty korenfestival plaats: de hele middag kan het publiek overal in het centrum tijdens optredens meedeinen. Vijftien koren komen met hun eigen repertoire van zeemansliederen. Op zondagmiddag zijn alle winkels open.

Lees ook:Meppel Grachtenfestival
Lees ook:Grachtenfestival Meppel, Cultuurstad van Drenthe
Lees ook:Meppel Grachtenfestival 2010
Lees ook:Grachtenfestival Meppel – 10 t/m 12 juni
Lees ook:Grachtenfestival Meppel 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>