Amsterdam Swim Cup 2010

Donderdag 25 tot en met zondag 28 maart 2010 vindt de 7e editie plaats van de Amsterdam Swim Cup (2012: klik hier). Topsport Amsterdam organiseert met andere zwempartners deze wedstrijden, die zijn opgenomen op de kalender van de Europese zwembond. Alle zwemafstanden staan op het programma. Grote namen uit binnen –en buitenland zullen zeker niet ontbreken.

 

Zo komen Olympisch sprintkanon Alain Bernard (100 meter vrije slag), Milirad Cavic (WK 50 meter vlinderslag 2009) en bij de dames Sarah Sjöström (EK en WK 200 meter vlinderslag) en de Nederlandse Femke Heemskerk, Inge Dekker en Ranomi Kromowidjojo. Nummer vier van dit gouden kwartet, Marleen Veldhuis, doet niet mee: ze is zwanger. In totaal komen meer dan 200 buitenlandse zwemmers uit meer dan 30 landen, naast de totale Nederlandse zwemtop. Het is het kwalificatietoernooi voor de EK 2010 in Budapest, de Jeugd EK 2010 in Helsinki en de jeugd Olympische Spelen 2010 in Singapore. De Amsterdamse Swim Cup is één van de eerste wereldwijde evenementen waarbij gezwommen moet worden onder de nieuwe kledingregels van de internationale zwembond FINA . In voorgaande edities waren er talrijke topprestaties. Zo domineerden Pieter van den Hoogenband en Johan Kenkhuis vele malen het erepodium. Ook internationale zwemmers zagen dit toernooi vaak als ideale mogelijkheid om zich te kwalificeren. Tickets en programma: zie website.

Lees ook:Amsterdam Swim Cup 2011
Lees ook:Amsterdam Swim Cup 2009
Lees ook:Swim Cup Eindhoven 2012
Lees ook:Swim Cup Eindhoven geeft zwemmen nieuw elan
Lees ook:Amsterdam Swim Cup 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>