Swim Cup Eindhoven 2012

Donderdag 12 tot en met zondag 15 april 2012 vindt de 8e editie plaats van de Swim Cup Eindhoven in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion (Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep) in Eindhoven (2014: klik hier). Voor Nederlandse zwemmers is dit toernooi de laatste kans om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen deze zomer in Londen, waarvoor per afstand twee tickets zijn te vergeven. Het beloven dan ook zinderende wedstrijddagen te worden, met een moordende concurrentie.

Het zijn open kampioenschappen, dat betekent dat ook topzwemmers -en zwemsters uit andere landen kunnen meedoen. De Swim Cup is ook het kwalificatietoernooi voor het EJK in Antwerpen (EK voor de jeugd, 4-8 juli), het EK in Antwerpen (21-27 mei) en de Paralympische Spelen in Londen. Alle zwemnummers staan op het programma, met een spectaculair kortdurend finale-programma. Voor de beste acht zwemmers en zwemsters over de drie dagen zijn er aantrekkelijke geldprijzen te verdienen. Toernooivoorzitter en ex-topzwemmer Pieter van den Hoogenband hoopt dan ook opnieuw op volle tribunes. 

Lees ook:Swim Cup Eindhoven 2011
Lees ook:Eindhoven Swim Cup 2014
Lees ook:Eindhoven Swim Cup focust op Olympische Spelen
Lees ook:Amsterdam Swim Cup 2012
Lees ook:Amsterdam Swim Cup 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>