Egmond Halve Marathon dit jaar op het strand

Zondag 10 januari 2010 vindt de 38e editie plaats van de Halve Marathon van Egmond (2014: klik hier). Iedere tweede zondag in het nieuwe jaar trekt het sportevenement veel toppers uit binnen –en buitenland. De deelnemers zullen ditmaal op het strand blijven. Het duingebied is door sneeuw en ijs niet te gebruiken, net zo min als wegen rond het duingebied om deelnemers aan en af te voeren. Dus zijn alleen het strand en de gebruikelijke ronde door Egmond aan Zee mogelijk. Vanwege hoogwater zal er slechts een smalle reep hard strand beschikbaar zijn.

Update 9 januari: de Halve Marathon gaat niet door.

De organisatie dringt er bij zowel deelnemers als toeschouwers op aan om op te passen voor onderkoeling. De burgemeester behoudt zich het recht voor het evenement af te gelasten, als het weer verslechtert en de veiligheid van deelnemers en toeschouwers in gevaar komt. Inschrijving is niet meer mogelijk: de limiet van het aantal deelnemers is bereikt, waaronder tientallen Nederlandse en buitenlandse topatleten. Egmond staat onder de hardlopers bekend als dé klassieker. Weersomstandigheden kunnen in deze tijd van het jaar extreem zijn, het parcours is uniek en bij de finish op de Noord Boulevard  staan duizenden toeschouwers. Om 12.25 uur begint de Halve Marathon wedstrijdloop voor mannen en vrouwen (om 12.16 uur voor prominenten onder de deelnemende dames). Naast de wedstrijdloop starten vanaf 10.30 uur verschillende lopen, zoals de Businessloop, trimlopen en recreatielopen; kwart en halve marathons.

Lees ook:Egmond Halve Marathon 2013
Lees ook:Egmond Halve Marathon 2015
Lees ook:Egmond Halve Marathon 2012
Lees ook:Egmond Halve Marathon 2014
Lees ook:Egmond Halve Marathon 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>