Senior Games 2009 in Zeeland

In de Verenigde Staten bestaat het al langer, maar voor Europa is het een primeur: de Senior Games. Van maandag 7 tot en met zaterdag 12 september 2009 strijden in Zeeland zo’n vierduizend 50 plussers op de eerste officiële Senior Games. Ze komen uit in clubteams: er zijn geen landenvertegenwoordiging. Daarom is gekozen voor de vorm van een Open Nederlands kampioenschap. Maandagavond zijn de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Jet Bussemaker, de Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet en de commissaris van de Koningin van Zeeland aanwezig op de officiële opening in Sportpunt Zeeland in Goes. Er wordt in de hele provincie Zeeland gesport, maar de centrale locatie van de Senior Games is Goes.

 

Sporters uit vrijwel alle Europese landen, maar ook uit de Verenigde Staten, Canada, Suriname, Nigeria, Israël, Nieuw Zeeland en zelfs Oezbekistan komen uit in 17 wedstrijdsporten: atletiek, badminton, bowlen, dammen, golf, handboogschieten, judo, mountainbike, schaken, schieten, tafeltennis, tennis, triathlon, voetbal, wielrennen, zeilen en zwemmen. Voor mountainbike en wielrennen is inschrijving nog mogelijk. Daarnaast is er een recreatief sportprogramma met 10 sporten en de aangepaste sporten: rolstoeldansen en aangepast badminton. Inschrijven voor recreatieve sporten is alleen nog beperkt mogelijk op de dag zelf: zie website. Donderdag 10 september vindt de Night of the Senior Games plaats in Sport Centrum in Goes voor alle deelnemers, vrijwilligers en speciale gasten. Omroep MAX besteedt volop aandacht aan de Games met een dagelijks ‘Senior Games Journaal’ rond 17.35 uur op Nederland 2.

Lees ook:Nederlands Olympisch Team een feit
Lees ook:Sportfilmfestival Rotterdam
Lees ook:Van Lanschot Senior Open Golf
Lees ook:Nationale Sportweek 2012
Lees ook:EK Masters 2013 in Eindhoven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>