EK Masters 2013 in Eindhoven

Tot en met zaterdag 7 september vindt in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven het Europees Kampioenschap zwemmen plaats: EK Masters 2013. De organisatie is in handen van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) die dit jaar haar 125-jarig jubileum viert. Dit Europees evenement vindt iedere twee jaar plaats en omvat de disciplines (langebaan) zwemmen, open water zwemmen, schoonspringen en synchroonzwemmen. Motto is ‘Friendship & fun’.  Bij het zwemmen zijn er 14 leeftijdscategorieën, oplopend met 5 jaar vanaf 25 tot  en met 94 jaar. In totaal doen er meer dan 5.100 sporters aan mee. Alle wedstrijden zijn vrij toegankelijk.

Langebaan zwemmen vindt plaats tot en met vrijdag, synchroonzwemmen tot en met dinsdag plaats, schoonspringen van woensdag tot en met zaterdag; alles in het Pieter van den Hoogeband zwemstadion. Het open water zwemmen vindt plaats op zaterdag 7 september, over 3 kilometer in het Eindhovens Kanaal, vanuit het oosten naar het centrum van de lichtstad,

Lees ook:EK Zwemmen in Eindhoven: nieuwtjes
Lees ook:EK Paralympisch Zwemmen 2014 in Eindhoven
Lees ook:EK Schoonspringen en Synchroonzwemmen 2012 in Eindhoven
Lees ook:Eindhoven Swim Cup 2014
Lees ook:EK Zwemmen in Eindhoven: een voorproefje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>