Almelose Havendagen

Woensdag 15 tot en met zaterdag 18 juli 2009 vinden voor de zede keer de Almelose Havendagen plaats, in samenwerking met de Historische havendagen Coevorden (2013: klik hier). De Centrumhaven ligt tjokvol met schepen: slepers en duwers, salonboten, skûtsjes en tjalken, moderne plezierschepen en motorbotenclub. In, op en aan het water is voor jong en oud van alles te doen: zeilclinics, kanotochten, vlotten bouwen en bezoekers kunnen zelf rondvaren in kano’s en pontjes en op waterfietsen. Op de kade zijn meerdere markten (iedere dag een andere) en horecaterrasjes. In de avonduren treden Shantykoren op en zijn er live optredens op het drijvende podium tegenover het paviljoen. Woensdag begint om 21.00 uur Jan’s Mosselavond (gratis mosselen).

Nieuw dit jaar zijn internationale jetski wedstrijden en de Drakenbootraces. De jetski deelnemers trainen vrijdagavond tot 21.00 uur en strijden de dag erop tegen elkaar. Zaterdag vinden ook de Nederlandse kampioenschappen Vinzwemmen plaats. De Drakenbootraces zijn op vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur te zien op het Overijssels kanaal. De Koninklijke marine houdt iedere dag vanaf 12.00 uur een roadshow. Woensdag en donderdag wordt het programma om 22.00 uur afgesloten met een moonlight tour van de slepers, vrijdag om 22.30 uur met een fakkeltocht van de jetski’s. Zes jaar geleden zagen de Almelose Havendagen het levenslicht: toen als Vlootdagen. Sinds vorig jaar is het evenement niet meer uitsluitend voor historische schepen.

Lees ook:Almelose Havendagen 2011
Lees ook:Almelose Havendagen 2010
Lees ook:Almelose Havendagen
Lees ook:Almelose Havendagen 2013
Lees ook:Almelose Havendagen 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>