Almelose Havendagen 2011

Woensdag 27 tot en met zaterdag 30 juli 2011 vinden voor de 8e keer de Almelose Havendagen plaats (2013: klik hier), ‘het grootste familie-evenement in de regio’, meldt de website, met ruim 125 schepen, circa 100.00 bezoekers en allerlei activiteiten. De Centrumhaven biedt alles dat op het water recreëert en ligt vol opgetuigde oude en nieuwe schepen. Veel schepen bieden de gelegenheid om aan boord een kijkje te komen nemen. Onbetwist hoogtepunt wordt zaterdag de verovering van Den Brielle in 1572, die driemaal wordt nagespeeld.

 

Een replica van het geuzenschip de Prince Admiral komt naar Almelo voor het spektakelstuk, met meer dan honderd spelers en figuranten: inwoners van Den Briel die ieder jaar op 1 april de Slag om Brielle naspelen. Daarnaast is er van alles te beleven voor jong en oud, zoals demonstraties (waaronder duiken, demo’s van de brandweer Almelo en van de Bataviawerf uit Lelystad), een roadshow van de Koninklijke Marine en allerlei stands. In de avonduren treden Shantykoren op en zijn er live optredens. Zaterdag zijn de Nederlandse kampioenschappen jetski. Iedere middag is het hoofd –en terraspodium Open Podium: het domein voor artiesten en bands die zich aan een groot publiek willen laten zien en horen. De drie opmerkelijkste acts worden beloond met een betaald optreden tijdens de Almelose havendagen 2012. ’s Avonds treden professionele live bands op.

Lees ook:Almelose Havendagen 2013
Lees ook:Almelose Havendagen
Lees ook:Almelose Havendagen 2010
Lees ook:Almelose Havendagen
Lees ook:Havendagen Terneuzen 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>