Kickboksgala It’s Showtime in Amsterdam ArenA

Zaterdag 16 mei 2009 is de Amsterdam ArenA gastheer van de 7e editie van ‘It’s Showtime‘, het grootste kickboksgala ter wereld (editie 2010: klik hier). Volgens de eigen website is deze editie misschien wel het sterkst ooit bezet. De wedstrijd van het jaar wordt die tussen misschien wel het grootste talent op dit moment, Badr Hari (editie 2012, afscheid in Leeuwaden: klik hier), versus drievoudig K-1 winnaar Sem Schilt. Nederlandse kickboksers beheersen al jarenlang de wereldtop van de vechtsport (waarvan het spectaculaire K-1 een een combinatie is van verschillende vechtsporten) en kunnen in een land als Japan nauwelijks over straat.

 

‘Zo’n veertig jaar geleden gingen Nederlanders, pioniers, naar Japan en Thailand om de sport te leren kennen: dat geeft ons land een voorsprong,’ zegt pro,otor Simon Rutz in dagblad Metro. ‘Kickboksen is één van de snelst groeiende sporten: sportscholen zitten bomvol. Bij ‘It’s Showtime’ zitten meer mensen dan bij de grote K-1 finale in Japan. Alle grote vechters vinden de ArenA speciaal en laten de wedstrijd niet aan hun neus voorbijgaan.’ Het stadion opent haar poorten om 14.30 uur, het evenement begint om 16.30 uur. De organisatie raadt bezoekers aan om in ieder geval om 15.30 uur in de ArenA te zijn. Tickets: zie website. Daarna is er van 23.00 tot 05.00 uur in Marcanti Amsterdam de K-1 afterparty ‘Champions of Sound‘ met het puikje van de House en Urban scène.

Lees ook:Kickboksgala It’s Showtime 2010 in Amsterdam ArenA
Lees ook:K1 vechtsport met Remy Bonjasky in Arena Amsterdam
Lees ook:Nederland helpt Japan in de Amsterdam ArenA
Lees ook:Sinterklaas Show in Amsterdam ArenA
Lees ook:Bon Jovi en EK voetbal in Amsterdam Arena

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Kickboksgala It’s Showtime in Amsterdam ArenA

  1. Pingback: K1 vechtsport met Remy Bonjasky in Arena Amsterdam | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>