Rotterdam Red Bull Air Races

Rotterdam maakt zich voor de tweede keer op voor een invasie: net als in 2005 worden duizenden toeschouwers verwacht aan de Nieuwe Maas, om getuige te zijn van de Red Bull Air Races. Dit voor Nederland unieke evenement vindt zaterdag 19 en zondag 20 juli plaats. In 2005 was de eerste keer: op Katendrecht werd een startbaan geasfalteerd. Daar waren de bewoners niet blij mee, tot ze in de gaten kregen waarom het ging: vliegtuigjes scheurden over de Nieuwe Maas ónder de Erasmusbrug door. De kades stonden bommetje vol; mensen geloofden hun ogen niet. De grote prijs van Rotterdam wordt spannend: ging het er in 2005 nog ‘rustig’ aan toe, ditmaal wordt het een high-speed race.
Zie ook ‘Eerste dag door noodweer gestaakt‘ en ‘City Racing Rtterdam‘.

Alle toppers verschijnen aan de start, waaronder de huidige nummer 1, Paul Bonhomme en de winnaar van vorig jaar, Kirby Chambliss.  Burgemeester Van Opstelten eiste de eerste keer 100% veiligheid en nadat hij die garantie had, kreeg hij brede steun van de Gemeenteraad. Hij is blij met deze tweede editie: ‘Het past in het plaatje bij de stad Rotterdam’, zei hij in een tv-interview, ‘Ten eerste de locatie aan de rivier met de Kop van Zuid en de havens op de achtergrond, ten tweede kan Rotterdam grote evenementen vlekkeloos organiseren.’ Uniek detail: de races vinden zo’n beetje ín de binnenstad plaats: daarmee past Rotterdam in het rijtje Londen, Porto en Boedapest. Voor parcours en tickets: zie website. RTL 7 doet verslag: zaterdag van de trainingen en zondagmiddag live van de finale.

Lees ook:Rotterdam Air Races gestaakt door noodweer
Lees ook:Bonhomme wint Rotterdam Air Races
Lees ook:Tour de France 2015 start definitief in Utrecht
Lees ook:OW Cup Paasraces op TT Circuit Assen
Lees ook:Wereldhavendagen Rotterdam – vrijdag 2 t/m zondag 4 september

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>