Rotterdam Air Races gestaakt door noodweer

Air RacesBij de tweede editie van de Rotterdam Air Races is het slechte weer de grote spelbreker: op de eerste dag moest de tweede kwalificatieronde worden gestaakt vanwege het slechte weer. Tijdens de eerste ronde werden door keiharde rukwinden tien pylonen geraakt door de vliegtuigjes. Even na half vier begon het ineens hard te waaien, met regen en onweer. Toen moest de organisatie de tweede ronde afblazen, omdat de veiligheid van de piloten in het geding kwam. De organisatie besloot dat de entreekaartjes voor zaterdag ook op zondag geldig zijn.
Zie ook 'City Racing Rotterdam'.

Volgens een woordvoerder van de races ‘hebben alle piloten wel een tijd neer kunnen zetten die voor de finale wordt gebruikt.’ Die is zondag: dan is beter weer voorspeld. De races vinden ten westen van de Erasmusbrug plaats. Vandaag waren de tribunes zeker niet vol. Volgens een woordvoerder is het op kwalificatiedagen altijd rustiger dan tijdens de finale, maar het slechte weer zal hebben meegespeeld. Bij de eerste editie in 2005 kwamen tussen de 500.000 en de 700.000 toeschouwers. Door de oncontroleerbare drukte en gestegen kosten zijn er dit jaar afgebakende publieksgebieden, waar bezoekers entree moeten betalen.

Lees ook:Bonhomme wint Rotterdam Air Races
Lees ook:Rotterdam Red Bull Air Races
Lees ook:Ronde om Texel 2014
Lees ook:Carnavalsoptocht Woensdrecht voor de tweede keer afgelast
Lees ook:Eindhoven Ballooning afgelast

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>