Feyenoord sluit dramatisch seizoen met beker af

Feyenoord sluit een dramatisch seizoen op de valreep tóch nog met een prijs af. De Rotterdamse club won zondag 27 april de bekerfinale en wist daarmee de teleurstelling van een magere zesde plaats in de eredivisie aan het eind van de competitie weg te poetsen. Maandagmiddag 28 april kunnen de Rotterdammers een feestje vieren: dan wordt de club vanaf half één op het Coolsingel gehuldigd. In een tot de nok toe gevulde Rotterdamse Kuip versloegen de Rotterdammers Roda JC uit Kerkrade met 2-0. Het moet hebben aangevoeld als een cadeautje voor de trouwe fans, maar ook voor de club die dit jaar haar honderdste verjaardag viert.

Met deze overwinning komt Feyenoord via de achterdeur in één klap terug op het Europese voetbaltoneel: rechtstreekse plaatsing voor de UEFA cup. De club ontsnapt door de bekerwinst de play-offs. Een club als Ajax, die nummer twee werd, heeft knarsetandend het nakijken; de Amsterdammers moeten wel aantreden om komend seizoen Europees voetbal te kunnen spelen.

Lees ook:Ajax-Feyenoord in Amsterdam ArenA: het wordt rete-spannend!
Lees ook:Fans Feyenoord vieren massaal feest in De Kuip
Lees ook:Feest van de Eeuw in de Kuip
Lees ook:Feyenoord eeuwfeest in De Kuip
Lees ook:De Kuip viert 75e verjaardag

1 Reacties // Reageer

One thought on “Feyenoord sluit dramatisch seizoen met beker af

  1. ARTY

    Rampzalig seizoen? Ja de tweede seizoens helft, 1e helft stond feyenoord gedeelde eerste plaats. Aan het einde heeft feyenoord toch een prijs, de beker. Kortom zo rampzalig is het nu ook weer niet.

    Rampzaliger is als je tweede wordt en de play offs verliest van nummer 4 of 5!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>