Sensatie op Tennistoernooi Rotterdam

Het World Tennis Tournament in Rotterdam moet dit jaar de ene topatleet na de andere laten gaan. In 2006 meldden de toppers zich massaal af; dit jaar delven ze stuk voor stuk het onderspit tegen mindere goden. Toernooidirecteur Richard Krajicek zag met lede ogen toe hoe zijn toppers al na twee ronden hun koffers konden pakken. Titelverdediger Mikhail Yoyzhny (8 op de wereldranglijst) kon al na de eerste dag vertrekken. Donderdag ging topfavoriet Rafael Nadal (Spanje, 2) in twee sets onderuit tegen de Italiaan Andreas Seppi (42). Krajicek baalde vreselijk en noemde het verlies van Nadal ‘het onvoorspelbare van sport. Ieder toernooi kent verrassingen; dat is ook leuk, maar zoveel als deze week had ik er liever niet gehad.’ Ook Nadal baalde: hij was vrijdag al in Rotterdam om te trainen en zei: ‘Ik kwam voor de titel. Ik heb hier van mezelf verloren en dat zit me dwars.’ Voor uitslagen en programma klik hier.

HaaseKrajicek hout de moed erin: volgend jaar krijgt zijn toernooi de ‘500-punten status’: dan kunnen spelers meer punten verdienen. Maar dit jaar zal hij de rit moeten uitzitten zonder toppers en dat is voor het eerst in de 35-jarige geschiedenis van het tennistoernooi in Rotterdam. Donderdag verloren ook de Tsjech Tomas Berdych (12), David Ferrer (Spanje, 5) en de Rus Nikolay Davydenko (4). Eerder werden ook Marcos Baghdatis (Cyprus, 21), Juan Carlos Ferrero (Spanje, 20), de Duitser Philipp Kohlschreiber (28) en de Brit Andy Murray (10) verslagen. Een Hollandse sensatie is de opmars van de 20-jarige Robin Haase (94) in het toernooi, die woensdag Murray naar huis stuurde. Zie ook ‘Verrassinigen World Tennis‘.

 

Lees ook:World Tennis Tournament 2009 in Rotterdam
Lees ook:World Tennis Tournament 2011 Rotterdam
Lees ook:World Tennis Tournament: 40 jaar toptennis in Ahoy
Lees ook:World Tennis Tournament 2013 in Ahoy
Lees ook:World Tennis Tournament 2010 Rotterdam

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Sensatie op Tennistoernooi Rotterdam

  1. Pingback: Dutch Tennis Open Amersfoort | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>