Grote brand centrum Alkmaar

IMG_20160602_125046In het centrum van Alkmaar heeft op Nieuwjaarsnacht een verwoestende brand gewoed. Zes winkels in de Langestraat zijn uitgebrand. De brandweer werkt met man en macht om te voorkomen dat de vlammen niet naar andere panden overslaan. Het vuur is moeilijk te bereiken, omdat het brandt in diepe panden die dicht op elkaar staan, aldus de brandweer.

Er zijn hoogwerkers ingezet om het vuur te blussen. Circa zestig mensen moesten hun huizen verlaten. Voor hen is opvang geregeld in het stadskantoor. De brand begon nieuwjaarsnacht rond 03.00 uur op het dakterras van een woning boven een winkel aan de Langestraat. Rond 06 uur sloeg de brand over naar het pand ernaast. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Er is geen asbest aanwezig in de brandende panden. De burgemeester van Alkmaar vreest dat de schade in de miljoenen zal lopen.

Lees ook:Centrum Utrecht door grote brand opgeschrikt
Lees ook:Zwaargewonden bij grote brand seniorenflat Nijmegen
Lees ook:Grote brand in uitgaansgebied Zwolle
Lees ook:Zeer gote brand pal naast Madame Tussauds Amsterdam
Lees ook:Zeer grote brand in natuurgebied Chaamse bossen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>