Centrum Utrecht door grote brand opgeschrikt

Aan de Oude Gracht in Utrecht woedt sinds zes uur een zeer grote brand in een kringloopwinkel nabij partycentrum ‘Kleine Catacomben’. Het vuur sloeg over naar de bovenverdiepingen en het pand ernaast. Omliggende panden worden ook bedreigd (klik hier voor foto’s). Boven de Oude Gracht cirkelt een helikopter om te zien hoe groot de brand is. Volgens een ooggetuige stijgen enorme zwarte rookwolken op boven de stad. De brandweer heeft ‘grip 1’ afgegeven (opschaling naar groot incident) en is met groot materieel uitgerukt.

 

Burgemeester Aleid Wolfsen is onderweg naar de brand. De brandweer vreest het ergste, maar kan er door de enorme vuurzee niet in. Nu kan alleen van buiten worden geblust. Omwonenden moeten deuren en ramen gesloten te houden. Inmiddels zijn de panden in de buurt voor de zekerheid ontruimd en is bekend gemaakt dater geen gewonden zijn.

 

Lees ook:Grote brand centrum Alkmaar
Lees ook:Grote brand in skicentrum Deurne
Lees ook:Brandweer redt VOC replica’s en Batavia Stad
Lees ook:Grote brand in uitgaansgebied Zwolle
Lees ook:Grote brand in laboratorium Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>