Zwaargewonden bij grote brand seniorenflat Nijmegen

Bij een grote brand in een serviceflat in Nijmegen zijn vier mensen zwaar gewond geraakt. Vijftig bewoners moesten worden behandeld omdat ze rook hadden ingeademd, vijftien van hen moesten naar het ziekenhuis. De brand ontstond rond 5.30 uur in cafetaria Ugala op de begane grond, vlak bij de ingang van seniorenflat Notenhout in de Nijmeegse wijk Neerbosch-Oost. Het vuur sloeg aan de achterkant van het pand uit.

Het leek erop dat het vuur via de achtergevel het dak bereikte, maar achteraf zegt de brandweer dat het alleen om rook ging.  Rond 09.00 uur was de brand bedwongen. Alle 71 woningen boven de cafetaria zijn ontruimd. Bewoners – vaak nog in pyjama – werden met hoogwerkers van hun balkon gehaald. Omdat veel rook in het trappenhuis was terechtgekomen, konden veel mensen hun woning niet uit. Een deel van de bewoners – voornamelijk bejaarden – kunnen voorlopig niet terug naar huis. Hulpdiensten hebben het hele gebouw drie keer met speurhonden doorzocht, tot ze niemand meer vonden. De brandweer heeft ook enkele huisdieren in veiligheid gebracht. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar de politie sluit brandstichting niet uit. Inmiddels is het hele pand onbewoonbaar verklaard.

Lees ook:Grote brand centrum Alkmaar
Lees ook:Zeer grote brand in natuurgebied Chaamse bossen
Lees ook:Grote brand in Rotterdam: 17 mensen moesten hun huis uit
Lees ook:Dikke rookwolk door brand in Wormerveer
Lees ook:Zeer gote brand pal naast Madame Tussauds Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>